Virtuális túrák

Platform független interaktivitás, részletes elmélyedés, vagy csak nagyvonalú séta. Ahogyan szeretnéd.

A túrák gerincét panoráma képek alkotják, amelyek az egymásba nyíló tereket mutatják be. A fotók 360 fokban körbe forgathatók a kurzor segítségével. Automatikus lejátszás esetén önállóan fut végig a túra, bármikor megállítható és manuálisan vezérelhető.

Konok Tamás életmű kiállítása a Ludwig Múzeumban csak virtuálisan tekinthető meg a Covid miatt. Minden műtárgyat felugró ablakban külön is élvezhetünk. Vásárhelyi Tamás fából készült, Konok festményeire reflektáló objektjei leírásokkal és kis videókkal is kiegészültek.

Képzelt kamerák generált képei jelennek meg a kiállítás képernyőin tisztán, virtuális térben. Erről készült virtuális túra. A Waliczky Tamás munkáját bemutató anyagon így hatványozódik a virtualitás.

Nagy kedvencem a kevéssé ismert, de szerintem zseniális Korniss Dezső. A népi motívumok és a természet apró csodáinak absztrakciójával az enyémmel rokon gondolkodású művészt ismertem meg.

A Fortepan minden múlt a múltam című kiállítása az MNG-ben nem csak fotókat, hanem videókat is bemutatott. A panorámán távoli, vagy nem látható videókat a pulzáló i betűkre kattintva nézhetik meg. A túra automatikusan indul, termek között navigálni a pulzáló blendék, vagy az alsó állapotsor segítségével lehet.

Hasonlóképpen működik a Műcsarnokban megrendezett Böröcz András: Talált és kitalált tárgyak című tárlata.

Videók beépítése nélkül is készíthetünk látványos bemutatókat. Például a Kiscelli Múzeum Design kiállítása, a Magyar Rádió archívumát, a Rockmúzeumot és a Szerzetesek asztalát bemutató túrák ilyenek.

A panoráma képeket önállóan is fel lehet használni, a Facebook felismeri és közzéteszi őket. Ha mobiltelefonon szemléljük a panorámaképet a telefon mozgatásával is körülnézhetünk.